Weingut Caspari-Kappel

Här pratar vi Mosel. Caspari är en av de mest lovande vingårdarna i detta underbara område. Tyvärr finns inte mycket bra viner från Mosel på Systembolaget. Det mesta är traditionellt sötsliskigt med låg alkoholhalt.

Vingården ligger i Mittelmosel, ungefär mitt emellan Zell och Bernkastel-Kues. Orten heter Enkirch och på de mäktiga vinbergen runt om denna plats växer fantastiska odlingar med Riesling, men också en del Pino Noir (Spätburgunder) och Pinot Blanc (Weissburgunder).

Totalt har man bara 12 hektar och producerar som mest 65 000 flaskor.

Familjerna Kappel och Caspari har odlat vin sedan 1500- resp 1700-talet. Men det var 1949 som egendomarna slog samman gifte giftemål. Idag är det Nico Caspari som driver vingården tillsammans med Uwe Jostock. Den mycket begåvade Uwe som är ”Kellermeister” har tidigare arbetat både för Immich-Batteriberg och Clemens Busch. Caspari-Kappel anses idag vara ett av stjärnskotten i Mosel, ja kanske i hela Tyskland. Man har de senaste åren bl a fått fyra stjärnor av den välrenommerade vinkritikern Eichelmamann.

Carliot importerar fem viner från Caspari. Två instegsviner och två med Alte Reben, där druvstockarna är mellan 50 och 100 år gamla. Det finns både torra viner (trocken) och halvtorra (feinherb), som passar utmärkt till mat. Dessutom ett pärlande vin på 100 % Riesling, ett gott alternativ till sekt och andra mousserande viner.

Läs mer om vinerna och beställ här!

Urschiefer Riesling – Trocken och Feinherb
Ellegrub Riesling Spätlese – 2016 Alte Reben – Trocken
Zingwingert Riesling Spätlese – 2016 Alte Reben – Feinherb
Caspari Secco – en tysk “prosecco” gjord på 100 % Riesling.
Monteneubel Riesling Spätlese –  Trocken (Nyhet!)

Du kan också beställa en blandlåda med 6 flaskor: 

  • 2 fl Urschiefer Riesling Trocken (torr)
  • 2 fl Urschiefer Riesling Feinherb (halvtorr)
  • 1 fl Ellergrub Riesling Spätlese Alte Reben Trocken (torr)  
  • 1 fl Zeppwingert Riesling Spätlese Alte Reben Feinherb (halvtorr)
 Pris 1 098 kr (6 flaskor) 
 
beställ