Leveranser under Corona-epidemin

Många kanske undrar hur det blir med leveranser av vin nu när Danmark stängt sina gränser och vi skall undvika ”sociala kontakter” så mycket som möjligt. 

Följande gäller för Tidblom Group och alltså även för Carliot Wines samt Deliovin. 

Personliga resor är som bekant stoppade till och från Danmark, men godstransporter är tillåtna. Vi har ett danskt bolag samt lager i Kokkedal. Hit får vi köra och hämta de lådor ni beställer via e-butiken. Lagret är välfyllt med viner från Mosel, Österrike och Sardinien, liksom från Sydafrika och norra Italien.  

Själva hemleveransen sker oftast med transportföretaget Best.
De har nyligen ändrat sin rutiner för att minimera smittrisken: 

• Chaufförerna kommer inte längre be er signera leveransen via handdator eller telefon. Istället kan de komma att ta ett foto av levereransen till er samt dokumenterar datum och klockslag. 

• De kommer fortfarande att utföra ålderskontroll, men ber dig visa ID-kortet på avstånd och gör en bedömning av åldern hos mottagaren.

Vill du läsa mer om de nya riktlinjerna från Best så finns det här >>> 

Så med andra ord är det fortfarande smidigt och säkert att köpa vin på nätet, istället för att trängas med folk på systembolaget. 😉 

Träffa oss på Passion för Mat!

Så här brukar det se ut när vi är på mässa med våra vänner i Tidblom Group!

J28 februari -1 mars 2020 är det Passion för Mat på Åbymässan i Göteborg (Mölndal). Tre innehållsrika dagar fyllda av upplevelser, kunskap och inspiration för alla mat- och dryckesfantaster! Malou och C-M kommer som vanligt att dela utställningsmonter med Deliovin och Tidbloms. Vårt monternummer är E:08

Det är 12.e upplagan av denna mässa som blir allt populärare för varje år. 2019 kom 11 000 besökare för att smaka på delikatesser och drycker från 120 utställare!  På mässan får du inte bara möjlighet att prova våra spännande viner. Det som du tycker extra mycket om kan beställas direkt i montern, med hemleverans till dörren. 

Hoppas att alla våra vinvänner i Göteborg med omnejd vill besöka mässan och prova våra viner, t ex den nya Caspari Monteneubel!  Det är även helt klart värt en resa för alla andra.

Hoppas vi syns!                                                                          

Läs mer om mässan här: Passion för Mat 2020 

Papa Piada – Italienskt i Spritfabriken

I gamla spritfabriken i Ödåkra (utanför Helsingborg) har det öppnats en liten restaurang med ett unikt koncept. Med bara 30 platser så serverar man fantastisk mat med rötter från Emilia Romagna. Emma och Michel Onofri började sälja Piadas (ett slags tunnbröd med fyllning) från en Food Truck, men konceptet blev så populärt att man så småningom också skaffade den lilla restaurangen (il Locale) på ”Spritan”. 

Här kan man numera också njuta ett par vinet från Tenute Olbios på Sardinien. Man har nämligen köpt både Lupus in Fabula (Vermentino) och det nya spännande vinet Cangrande.17. (Muristellu/Cannonau)

Väl värt ett besök både för maten och vinet! 

 

Cangrande med sin häftiga etikett finns att beställa i e-butiken här! 

 

Emma och Michel med sina nya tillskott till vinlistan!

Nytt vin från Caspari-Kappel

Weingut Caspari-Kappel i Mosel har kommit med ett nytt vin. Det är unikt på många vis. Producenten Nico Caspari har alltid haft en förkärlek till halvtorra och söta viner, men detta är nu ett helt torrt vin. Druvorna har fått hänga kvar mycket länge viket gör att sockervärdet (Oechsle) är nästan lika högt som viner med beteckningen Auslese eller t o m Beerenauslese. 

Vinet kommer från berget Monteneubel, vilket också är namnet på vinet. Druvorna har växt på gamla stockar, Alte Reben, vilket betyder 50-100 år ålder. Berget är mycket brant och ligger i rakt sydläge vilket ger maximal solexponering.  Druvorna är små, gyllegula och helt mogna. De växer på terasser av röd skiffer. Moselfloden fungerar som en värmereservoar för berget.

 

Alkoholhalten är hela 14,5%, vilket också är ovanligt för denna producent. Ändå känns inte alkoholen speciellt mycket, utan det är den mogna frukten med stor komplexitet, som utmärker Caspari Monteneubel. Som vanligt med Casparis viner är det bra balans mellan socker (7,7 g/l) och (syra 5,5 g/l). 

Årgången är 2018 vilket anses vara ett exceptionellt bra år för tyska viner. Vi bedömer att detta vin mycket väl kan sparas ett antal år, samtidigt som det är gott att dricka med en gång.
Beställ vinet med hemleverans här: Monteneubel

Sommar = Bubbel & Rosé

Bubbel & Rosé
Nu kan du få en blandlåda med bästa sommarvinerna från tre länder. 
Förmånligt semesterpris under juli månad! 

Vi har valt ut de tre viner som var allra mest populära
under Höganäs Mat- och Sommarfest nyligen. Passar lika bra till mat
som att bara dricka bara för ”nöjes” skull… 

Två flaskor Artisan Zweigelt Rosé Frizzante
Uppfriskande rosa ”Perlwein” från Burgenland i Österrike. 

Två flaskor Caspari Secco
100 % Riesling från Moseldalen – gjort som Prosecco.

Två flaskor Cavè Rosé du Una Notte
En rosé med mycket smak och vacker färg från Norra Sardinien. 

Sex flaskor (75 cl) för endast 900:-. Hemleverans (fraktkostnad tillkommer). 

Beställ på www.tidblomgroup.se. Priset gäller endast juli månad 2019. 

 
 

Helsingborgs Dryckesmässa

Missa inte denna intressanta mässa 16-17 augusti. 

Vi ställer ut tillsammans med våra partners inom Tidblom Group. Kom och besök oss och hitta nya favoriter från bl a Sydafrika, Piemonte, Mosel, Österrike och Sardinien. 

 På mässan kommer att finnas massor av olika viner, champagne, whisky, rom, tequila, gin, öl samt hälso & energidrycker. Det äger även rum organiserade provningar på olika teman. Utöver detta finns det både ost, oliver, olivolja och annat smått och gott. 

Pop-up provning i Ålabodarna

Lördagen den 20 juli stod vi tillsammans med övriga i Tidblom Group på Ålabodarnas Hamnfest. Vi hällde både Villa Mathilda och viner från Mosel, Österrike och Sardinien.

De som ville kunde också fylla i en beställning på vinlådor och lämna den direkt. Skönt att slippa hänvisa till Systembolaget!

 

Höganäs Mat- och Sommarfest

Det blev en jätte-succé med årets Mat- och Sommarfest i Höganäs Hamn. Vädret visade sig från sin bästa sida och stämningen var på topp ända från kl 12 till midnatt. Det var mycket besökare hela dagen, men förstås allra mest på kvällen då det bjöds på häftig underhållning av Jason ”Timbuktu” Diakté  och andra artister. Det var lokal matmarknad, Holy Smoke och Garage var där, massor av aktiviteter för barn och till och med en flyguppvisning! 

Villa Mathilda och Carliot Fine Wines stod för den enda renodlade vinbaren på festivalen och publiken älskade våra drycker från Mosel, Österrike, Sardinien och förstås Kullabygdens äldsta vingård Villa Mathilda. Vi hade förmånen att få sälja både prov, glas och hela flaskor
av våra viner. Det blev en bra dagskassa och många nya trevliga kunder!

Antalet besökare har ännu inte offentliggjorts, men bör ligga runt 10 000! 

Stort tack till kommunen som faktiskt bjöd alla besökare på dessa fantastiska upplevelser! 

Eventet gör man ihop med företagare, näringsidkare och  föreningar i Kullabygden som ett led i att växla upp upplevelsenäringen i Höganäs Kullabygden. Respect och ❤️❤️❤️

Mathildas sista årgång…

Villa Mathilda har precis lanserat den sista årgången i egen regi. Det har blivit nio årgångar; från 2010 till 2018. Kullabygdens äldsta vingård har som bekant överlåtit driften till våra goda grannar och kollegor Arilds Vingård. Dessa sköter vinodlingen och kommer till hösten att skörda druvorna under eget namn (fast Mathilda får kanske också stå med på etiketten!). 

Villa Mathilda Cuvée 2018 kommer att serveras på Arilds Vingårds restaurang under hela sommaren. Så åk gärna dit om ni vill prova ett av Sveriges bästa, vita viner!

För att köpa en låda Villa Mathida, så besöker man vinbutiken hos Tidblom Group.

VM_cuvee-cutout

Systembolaget oheliga allians

Tankesmedjan Timbro har publicerat ett mycket bra inlägg om Systembolaget och den påstått neutrala informationshemsidan där några av de allra största vinimportörerna hjälper monopolet att propagera mot gårdsförsäljning. Man tar sig för pannan när man går in på sajten gardsforsaljning.info. Bakom denna sajt finns fem svenska vinimportörer: Winemarket Nordic, The Wine Team Global, Giertz Vinimport, Chris Wine & Spirits och Iconic Wines. Dessa har oerhört stora ekonomiska intressen att vilja stödja monopolet, om detta upphörde så förlorar man givetvis sin privilegierade ställning på marknaden. Därför tar man till nästan vilka medel som helst för att skydda sin stora kund. Att vi små vinimportörer av kvalitetsviner, alla svenska vingårdar och mikrobryggerier missgynnas, struntar man i.

Jag har i alla fall bestämt mig för att bojkotta alla viner som kommer från dessa importföretag och även Sveriges Bryggeriers produkter (eftersom de också stödjer denna aktion).
Läs rapporten från Timbro här!