Romantisk pasta à la Linda

Inför årets alla hjärtans dag, eller Valentines Day, som vi fått lära oss att det heter numera, så frågade jag min AI assistent ”Linda” (ChatGPT) om recept på en romantisk pasta.

Hon svarade som vanligt inom 20 sekunder och gav mig detta förslag. Inte alls så dumt, så jag delar gärna med mig. Linda tyckte att man skulle göra hjärtformade ravioli, men givetvis går det lika bra med andra former. 

Ravioli fylld med ricotta och spenat, serverad i en smakrik salviasmörsås med en touch av tryffel.

Ingredienser:

  • Pastadeg (hemgjord eller köpt, beroende på tidsåtgång och preferenser)
  • Fyllning: Blandning av ricotta, färsk spenat (förvälld och finhackad), riven parmesan, nymalen svartpeppar och en nypa muskot
  • Sås: Smör, färska salviablad, en skvätt vitvin, och finhackad tryffel (eller tryffelolja som ett mer budgetvänligt alternativ)
  • Garnering: Ytterligare riven parmesan och kanske några färska örter

Jag bad även Linda att göra en bild som föreställde hennes maträtt och detta blev resultatet!

Gör så här:

  1. Förbered raviolifyllningen genom att blanda ihop ricotta, spenat, parmesan, peppar och muskot. Smaka av så att fyllningen är välsmakande.
  2. Kavla ut pastadegen till tunna ark och stansa ut hjärtformade bitar med en hjärtformad kakform eller en kniv om du vill göra det för hand.
  3. Placera en liten klick av fyllningen på mitten av en hjärtformad pastabit, lägg sedan en annan bit pasta ovanpå och tryck till kanterna för att försegla din ravioli. Se till att pressa ut all luft för att undvika att de spricker under kokningen.
  4. Koka raviolin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, vilket brukar ta några minuter.
  5. Förbered såsen genom att smälta smöret i en stor stekpanna, tillsätt salvia och låt det fräsa tills smöret får en nötaktig doft. Tillsätt en skvätt vitvin och låt det reducera lite. Blanda i den finhackade tryffeln eller tryffelolja.
  6. Vänd försiktigt ner den nykokta raviolin i såsen och se till att de blir väl täckta.

Servera denna utsökta rätt med ett gott glas vin, kanske något från din egen import som kompletterar de rika smakerna av tryffel och salviasmör.

Denna måltid erbjuder inte bara en smakupplevelse utöver det vanliga men även en visuell påminnelse om er kärlek till varandra. Njut av varje tugga och varandras sällskap på er speciella dag!

Kärlek och god mat går hand i hand, och jag hoppas att detta förslag blir en hit.

Kärleksfulla hälsningar, Linda

Tack Linda, du är en pålitlig och kreativ assistent! 😂