Övriga Sardinien

Det började med den lilla vingården Tenute Olbios i norra Sardinien, som gör öns absolut godaste Vermentino. Men idag importerar vi viner även från tre andra vingårdar. Därmed har vi även de (i vårt tycke) bästa vinerna på Cannonau (Cantina Sedilesu), Carignano (Santadi) samt Vernacchia och Nieddera (Vini Contini).

Läs mer under respektive producent!

 

Vini Contini

Denna vingård på centrala västkusten på ön. I Valle del Tirso med byn Cabras hittar vi Sardiniens äldsta vingård, Vini Contini. Den grundades redan 1898. Här odlas vitt vin på Vernaccia samt rött vin på Niedddera. 

Läs mer om Vini Contini här! 

 

Cantina Giuseppe Sedilesu

Vingården anlades på 1970-talet. Men man har redan blivit en av de mest ansedda kvalitets-producenterna på Sardinien. Odlingarna ligger runt omkring den lilla bergsbyn Mamoiada och här anses de allra bästa druvorna på Cannonau (Grenache) växa. 

Läs mer om Cantina Giuseppe Sedilesu här! 

 

Cantina di Santadi

Sardiniens kanske mest kända producent av kvalitetsviner. Den ligger i distriktet Sulcis i sydvästra delen av ön.
Här odlas druvan Carignano och produceras vin av hög kvalitet på denna druva. Santadis viner har blivit berömda, inte minst för att den kände vinmakaren Giacomo Tachis står bakom flera av dem. Den var Tachis som stod bakom ”Super Tuscans” i Bolgheri och även kultvinet Sassicaia.

Läs mer om Cantina di Santadi här! 

Vinstockar med Carignano hos Cantina di Santadi