Caspari Blandlåda Premium Alte Reben

På allmän begäran har vi nu satt ihop en exklusiv låda med de bästa rieslingvinerna från Caspari-Kappel. Två flaskor av viner från tre av de finaste lägena i Mosel.

Druvorna till dessa viner är samtliga skördade från upp till 100 år gamla vinstockar (Alte Reben).    

DENNA PREMIUMLÅDA INNEHÅLLER:

2 fl 2017 Ellergrub Riesling Alte Reben, Trocken (torrt)
Moselfloden fungerar som en värmereservoar för berget Ellergrub som med sitt sydvästläge har 70 % branta sluttningar. Ett balanserat, torrt vin att bara njuta av som en fräsch aperitif. Men det är förstås också ett strålande vin att dricka till fisk och skaldjur. Abborrfilé med purjolök och svamp är också en trevlig partner.

2 fl 2017 Zeppwingert Riesling Alte Reben, Feinherb (halvtorrt)
Berget Zeppwingert är 400 miljoner år gammalt och bildades under Perioden Devon. Denna halvtorra (Feinherb) Riesling får sin karaktär av jorden med sin blåa skiffer, men också genom att jäsningen sker spontant utan tillsatt jäst. Perfekt att dricka till grillad kyckling eller det asiatiska köket. Gravad lax, eller en sallad (gärna med en lätt honungsdressing) passar mycket bra. Vi själva dricker också gärna en halvtorr Riesling
som aperitif en ljummen sommarkväll, samt istället för öl till matjesill!

 2 fl 2018 Monteneubel Riesling Trocken (torrt)  
Denna Riseling Spätlese från berget Monteneubel, hämtar sina rika aromer från 50-100 år gamla, oympade vinstockar. Druvorna är små, gyllegula och helt mogna. De växer på terasser av röd skiffer. Moselfloden fungerar som en värmereservoar för berget. 2018 var ett mycket varmt år, vilket gett detta vin en kraft och kropp som är ovanligt för tyska viner. Ett strålande vin att dricka till fisk och skaldjur, kyckling (gärna med en rieslingsås) samt ljust kött, t ex Schnitzel. Detta vin fick höga betyg (14,5 p) i Munskänkarnas vintest 2020. 

Läs mer under respektive vin. 

CASPARI BLANDLÅDA PREMIUM ALTE REBEN – 1 380:- 
6 flaskor à 750 ml = 4 500 ml

beställ 


OBS! I vår e-butik finns fler blandlådor från alla våra vingårdar. 

Caspari Mosel Special innehåller t ex både torr och halvtorr Riesling samt 2 flaskor Weissburgunder. Läs mer här! Pris endast 1 050 kr.