Nyhetsbrev om Tenute Olbios

 

Detta är en kopia på ett utskick som gått till de kunder som tidigare beställt viner från Sardinien.  

 

Störst i Sverige på viner från Sardinien! 

 

Hello Winelover!

Du får detta brev för att du har köpt viner från Sardinien genom vår näthandel Tidblom Group. Vi kan också ha träffats på någon av de många vinprovningar jag har haft med Munskänkarna eller andra föreningar. 

Sedan jag första gången började importera det första vinet från Tenute Olbios i Galura 2016, så har det hänt väldigt mycket. Idag kan jag erbjuda 20 olika viner från fyra vingårdar. Unika viner som inte kan köpas via Systembolaget. Den fjärde vingården är än så länge hemlig (blir officiellt om ett par veckor), men de andra tre tänkte jag berätta om i några sådana här utskick. 

Syftet är att ge inspiration och sprida kännedom om de fantastiska viner som produceras på Sardinien. Vill du sedan beställa något, så går det enkelt och smidigt genom vår nätbutik: https://tidblomgroup.com/carliot-wines.

Jag vill börja med Tenute Olbios som gör Sardiniens bästa Vermentino! 

Tenute Ólbios är en familjeägd vingård, beläget på nordöstra sidan av Sardinien, inte så långt från Korsika. Vingården ägs och sköts av Daniela Pinna och hennes man David. 

Här finns öns enda DOCG-klassade vinområde; Vermentino di Gallura. Vingården som idag är på 60 hektar anlades för 45 år sedan. Men det var först 2003, som den unga Daniela Pinna efter avklarad utbildning i vinkunskap och flera års praktik, tog över verksamheten. 

På Tenute Olbios arbetar man hållbart och ekologiskt. Inga växtgifter används och jorden bearbetas mycket skonsamt. Någon bevattning förekommer inte. Vinstockens rötter skall tvingas söka vatten och därmed ta upp mineraler och annan näring från berggrunden som mest består av granit och sandjord.

Alla moment i odlingen görs för hand. Hela processen från skörd till buteljering genomsyras av en passion för perfektionism. 

Carliot importerar 8 olika viner från Tenute Olbios och dessutom en Mixed Box med tre olika viner

Jag vill speciellt tipsa om några ganska nya viner, som du kanske inte har provat.
Bisso Spumante 50 är ett vin gjort enligt Methodo Classico (som äkta Champagne) och dessutom fått mogna 50 månader på flaska innan degorgering. Ett fantastiskt vin (begränsat antal lådor).
Amur heter det senaste vinet, gjort på Muristellu (Bovale Sardo). Ett mycket bra, allround matvin till bra pris. Gillar du Lupus in Fabula, så måste du pröva deras Late Harvest, eller som det heter i Italien Vendemmia Tardiva (bara fyra lådor kvar).  

Välkommen att beställa i vinbutiken! https://tidblomgroup.com/carliot-wines

Det var allt för den här gången. Nästa brev kommer att handla om Sardiniens äldsta vingård Vini Contini. Läs gärna mer på Carliot.com och beställ på Tidbloms Nätbutik

Trevlig helg önskar C-M

   


Carliot Fine Wine Imports i samarbete med Tidblom Wines 
Din oberoende vinbutik på nätet!