Många nya viner från Sardinien!

Under senare tid har Carliot börjat importera ett antal nya viner från vingårdar på Sardinien. Vi befäster därmed vår position att vara den som har flest kvalitetsvinerviner från denna underbara ö i medelhavet. 

Från Tenute Olbios i Galura har vi numera även ett vin gjort på 100 % Muristellu, druvan som också kallas Bovale Sardo. Vinet heter Amur (en ordvits på Muristellu och Amore!). Läs mer och beställ här.

Vad som passar detta vin är kötträtter som biff tartare, kryddig fisksoppa, t ex cacciucco alla livornese, risotto med rosésallad, bruschetta. Blir också bra sällskap till en bricka med italienska ostar och charkuterier.

Sedan har vi ett nytt vin på den fina druvan Cannonau (Grenache). Det kommer från Cantina Giueseppe Sedilesu. Vinet heter Ballu Tundu och håller hela 15,5 vol%. Ett kraftfullt vin och ett av de bästa i sitt slag från Sardinien. Läs mer och beställ här! 

Så tillslut så kan vi presentera två nya viner från Vini Contini, Sardiniens äldsta vingård.

Dessa viner tillhör familjen I Giganti, vars röda vin på druvan Nieddera mycket omtyckt.  Den första nyheten är vit och är gjord med Vernacchia och sent skördade druvor av Vermentino. I Giganti Bianco kan beställas här (endast fem lådor i lager). 

Det finns även ett rosévin i familjen. Även här finns bara fem lådor kvar, så det gäller att skynda sig med beställningen om man skall få smaka detta unika vin. Druvsammansättningen är Cannonau och Nieddera. 

Läs mer om I Giganti Rosato och beställ här!