Fira en 586 år gammal Dam!

Dam och dam, förresten… Riesling brukar ofta benämnas ”Drottningen av Druvor”. Men det är sant att för 586 år sedan, just den 13 mars 1435, så anses druvan Riesling ha födelsedag. Denna dag finns nämligen vinet ”Reuschling” noterad i en källarlogg på ett slott i Rheingau. Tyska vininstitutet Wines of Germany” har därför bestämt att just den här dagen skall man fira allas vår favoritdruva.

Druvan Riesling har sitt ursprung i Tyskland och är känd för sin höga syra i kombination med en mer eller mindre tydlig fruktighet. Det är en nordlig druva som passar att odlas i kyligare klimat. Tyska Riesling-viner är landets stolthet och exporteras över hela världen.

Idag är Riesling den vanligaste druvan på tyska vinfält. Den odlas på en fjärdedel av den totala vinarealen. Närmare 40 procent av världens Riesling odlas i just Tyskland.

Vi på Carliot, liksom många andra anser att Tysklands bästa Rieslingviner kommer från Moseldalen. Här i branta lägen kring floden exponeras vinstockarna för solen på ett exceptionellt vis. Det som kännetecknar ett moselvin av hög kvalitet är balansen mellan syra och sötma. Några som verkligen kan detta är Weingut Caspari-Kappel i Enkirch. På den de branta bergen runtom växer vinstockar som är närmare100 år gamla! Vinodlingarna är terrasserade och innehåller blå eller röd skiffer.

ERBJUDANDE! 

För att fira vår kära Rieslingdruva på hennes födelsedag, så sänker vi priset på Caspari Blandlåda Alte Reben

Lådan innehåller två viner vardera från de tre bergen Ellergrub, Monteneubel och Zeppwingert. De två första är torra viner medan Zeppwingert är Feinherb, med en härlig, balanserad sötma. Alla vinerna är sent skördade (Spätlese) och Alte Reben innebär att vinstockarnas ålder är närmare 100 år! 

Priset för denna låda med sex flaskor kvalitets-riesling är nu endast 1 260 kr (har kostat 1 380 kr).
Erbjudandet gäller bara en vecka framåt! Du beställer i vår vinbutik och du får leverans hem till dörren.  

Passa på att skaffa lite goda viner till vårens sköna stunder